Pelješki most

Znači, nakon pripojenja Krima Rusiji, Putin reče: Gradit ćemo most između Krima i Krasnodara (ruski kraj “preko puta” Krima) kako bi nova ruska republika bila spojena s ostatkom Rusije!
Tako od referenduma za pristupanje Krima Rusiji nije prošlo ni tjedan dana i sama budućnost poluotoka je neizvjesna, a Putin već gradi pelj… krimski most. I to kako? Izjava podsjeća na Gorbačovljevo lupanje cipelom o govornicu (iako je Gorbačov taj koji je Krim dodijelio Ukrajini) – Gradit ćemo i šlus. Invensticija košta tri milijarde zelembaća, ali mi ćemo napravit most! – i zašto? Zato što je fizičko povezivanja teritorija jedne zemlje od strateškog značenja te zemlje (iako ne postoji kalinjingradski most 😀 ).

Putin ima para? Prvo, Putinove pare dolaze od krađe građanima. Tome u prilog ide činjenica da bi Rusija i njezini građani zbog svojih prirodnih bogatstava trebali biti najbogatiji na svijetu. Ipak, većina ruskih građana jedva sklapa kraj s krajem, a korupcija vlada zemljom (ipak smo Rusi i mi Slaveni 😉 ). Kruže glasine da je 60% novaca uloženih u olipmijske igre u Sočiju (inače na Igre je potrošeno više od 50 milijardi dolara što čini OI u Sočiju najskupljima do sad) završilo u tajkunskim džepovima. Drugo, izgradnja mosta između Krima i Krasnodara je puno skuplja od izgradnje pelješkog mosta zbog same činjenica da je udaljenost između Krima i Krasnodara nekih 4 km, a pelješki most bi bio dug 2,5 km. Treće, izgradnja pelješkog mosta ne bi izazvala negodovanje susjedne zemlje i međunarodne zajednice kakvo će izazvati izgradnja krimskog mosta. Zapravo, zbog napete situacije izazvane odcjepljenjem poluotoka od Ukrajine, koje nitko osim Rusije (još) ne priznaje; baš bi izgradnja mosta mogla biti “kap koja će preliti čašu”.

U kratko, iako je Putin korumpiran kao i ovi naši levati, on kaže Gradi se most i most se gradi bez ikakvih pitanja (unutar Rusije) jer je to od strateške važnosti za njegovu zemlju, a naša politička đubrad… Jebe se njima što najljepša hrvatska obala nije fizički povezana s ostatkom zemlje… Njima to još super dođe za predizbornu kampanju!

I još samo da prokomentiram konstantno Putinovo poistovjećivanje situacije na Krimu s proglašenjem neovisnosti Kosova:
E koje je to licemjerno đubre. Razumiješ ti mene, sad kao Ako Kosovo može, može i Krim? Upravo je Rusija (čitaj Putin jer se nitko u Rusiji ne može popišat bez njega) najveći protivnik priznavanja Kosova u UNu jer odcjepljenje Kosova narušava teritorijalni integritet Srbije, a sad tu kenja da ako je Kosovo neovisna država (koju on ne priznaje kao neovisnu), i Krim može bit neovisan. Postoje dvije velike razlike između Krima i Kosova: Prvo, udio Albanaca u ukupnom stanovništvu Kosova (preko 90%) je znatno veći od udjela Rusa u ukupnom stanovništvu Krima (ni 60%). Drugo, Kosovo je samoproglašena samostalna država, odnosno nije pripojeno Albaniji (još) ili nekoj drugoj zemlji. Znači, velika razlika između Kosova i Krima: Kosovo – SAMOPROGLAŠENA SAMOSTALNA REPUBLIKA; Krim – ANEKSIRANI TERITORIJ!
Također, na Kosovu ne živi autohtoni narod koji se ništa ne pita (Tatari na Krimu).

Objavljeno navečer 19. 3. 2014. godine u 10:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s