BEWARE

Since my homeland is a favourite vacation spot to many Europeans, I feel obliged to warn tourists, as well as my own kin, not to go to a certain “restaurant” or whatever the thing is.

The place is called Bistro Manjan (Croatian). Seems they rent suites too. I can’t vouch for the quality of their suites, but their “food”…

Now, about its location. The thing is located in Krasno. Krasno is a village, and by itself nothing special though there are a couple of churches to see in Krasno. However, the village is like a hub to the national park Northern Velebit, Kuterevo Bear Sanctuary, the town of Senj (I blogged about Senj last year, Nehaj Fortress to be precise) and other places of interest. Therefore, Krasno, and thus its restaurant(s), is often visited.

Anyway, we should have realized where we had come as soon as we had been given a stained table cover (yes, the stain does kinda say “STAY THE FUCK AWAY FROM THEIR SUITES TOO”). Well, we were too busy playing cards when the waitress put it😀 and since the stain was rather small, we thought “What the hell, everyone can miss a thing or two”.
We ordered French fries, skinless sausages (ćevapi) and burgers. The fries weren’t fried at all. If I had burned the next day and couldn’t go to the beach because of that, I think I would’ve returned and burned the place down! Especially since, I ate the things during a heat wave. Now, the meat.. hard like metal, no oil nor fat on it (a burger fell on Mom’s shirt and left no stain…). The sausages were just enlarged (though they were quite small for skinless sausages) crap of my guinea pig.
The only reason we didn’t throw the crap to the staff was because we had been too hungry.

In short, if you ever find yourself in Krasno, STAY AWAY FROM THE SHITHOLE CALLED MANJAN [THAT’S   M A N J A N   (the sign goes Bistro   M a nj a n)].

DSC00845 (800x600)

You have been warned…

U kratko, ako ste u Krasnom, NE IDITE U BISTRO MANJAN NI POD KOJU CIJENU!!!


Posted on August 12th, 2013 at 14:20 GMT
Use Time Zone Converter to quickly convert the time

4 thoughts on “BEWARE

  1. Zeljko Stanfel

    Prošle godine za Veliku Gospu smo proveli tjedan dana u Krasnom i spavali u Šumariji. Svakodnevno smo šetali po Velebitu – Premužićeva staza, Zavižan, Alan, Štirovača, jedan dan se spustili do mora. U par navrata smo jeli u bistrou Manjan i popili par jutarnjih kava. Jedan dan smo jeli pečenu prasetinu. Bila je izvrsna, još topla, pred nama ju je konobar skidao sa ražnja. Drugi dan smo jeli neko ličko jelo, miješano kuhano povrće i kuhano meso, mislim da je bila janjetina ili teletina. Bilo je jako dobro. Pribor i tanjuri su bili čisti, stolnjaci čisti, malo smo čekali jer su posluženi neki drugi gosti, a bila je samo jedna konobarica. Ali gazdarica, koja je i kuharica, se došla ispričati i raspitati o tome kako smo zadovoljni i da li još nešto trebamo. Hrana je uglavnom spremljena po domaće, spremljena od svježih namirnica, ali nema velikog izbora. I nije bilo skupo. Naprosto, radi se o bistrou u malom ličkom gradiću podno Velebita, gdje navrati nešto gostiju namjernika, posjetilaca Velebita ili planinara. Za svoje goste, koji i spavaju kod njih, gazdarica nudi nekoliko menija za sutradan, a gosti mogu i sami izabrati. Ali, u Krasnom nisam vidio mesnicu, niti neki veći supermarket, pa očito po meso i ostale namirnice idu u tridesetak kilometara udaljen gradić. .

    Reply
    1. Nelandir Post author

      Ja ne znam što im se moglo dogoditi u proteklih godinu dana, ali kad smo mi bili, bili su preodvratni. Katastrofa za hrvatski turizam.
      Čak i da smo im izgledali kao netko tko “ne zaslužuje” ljudsku hranu i uslugu, način na koji su uslužili svoje mušterije, govori sve o njima…

      P.S. Kad smo došli pisalo je kako imaju janka, odojka, tele i šta ti ga ja znam što sve ne. Kaže konobarica “Nemamo baš sve.” Na kraju se ispostavilo da su “ćevapi”, “pljeska” i “pomfri” jedino što imaju…

      Reply
  2. Maya M.

    Stvarno sam iznenadjena tekstom i ne mogu da ne odreagujem… Mi smo proslog leta bili na planinarenju u predelu Zavizana, Shtirovache i Alana i u ovom bistrou smo u vise navrata pravili pauzu, klopu i odmor. Gazda Manjan je pravi raritet dobrog domacina i umetnik za licku jagnjetinu! Pored svih sjenickih i zlatiborskih specijaliteta ovakovo jagnje niso imali priliku da jedemo… Uz to, ljudi su bili preljubazni i primili su nas prvi put u sred noci kad smo malo zalutali ali to je druga prica… Bojim se da su ovakvi komentari maliciozni i da iza ovoga postoji nekakav skriveni motiv pljuvacine… Sto nije lepo! Ja sam zaljubljena od tada u Velebit (i nije mi bas napeta obala… hehe) ali upravo se spremamo za novu turu, nas 8 iz Srbije i rezervisali smo smestaj kod Manjana. Ovo sam procitala guglajuci bistro kako bih prosledila prijateljima link i ostala zapanjena! Svaka cast hrvtskom morskom turizmu ali nama je ipak preKrasno napetije (kako bi vi rekli ;-)… E da, i jos nesto, decko, ovo nije MacDonald i pomfri je licki krompir koji stvarno niko nije ocekivao da bude kalibrisan i plastican… Mislim da si deifinitvno promasio destinaciju i da se lepo drzis kvazi urbanih, fancy, cool restorana a da ljubitelje prirode i tradicionalnih vrednosti ostavis da bez predrasuda uzivaju u onome sto vole!

    Reply
    1. Nelandir Post author

      E malo si se puno se zajebala.
      Ja nemam ništa protiv ni Krasnog ni Velebita ni gorskog turizma. Štoviše, oduvijek su mi draži planinski od morskih predjela😛
      Ja sam govorim o bistrou Manjan, koji je PREODVRATAN i to govorim iz iskustva😛 Što se hrane tiče, kad smo prolazili kroz Kuterevo na putu prema i od utočišta medvjeda, prošli smo kraj nekog restorana (ne znam sad kako se zove, ali Kuterevo nije veliko i sigurno ćeš ga naći) iz kojeg je tako fino mirisalo meso ispod peke. Restoran je bio prepun ljudi, koji su vidno uživali. Samo nam je bilo prerano i nismo bili gladni. S druge strane, u bistrou Manjan baš nikog nije bilo…
      Moguće je da je za preodvratnu poslugu kriva konobarica koja nas je “poslužila” u kojem slučaju, gazda odmah treba nogirati konobaricu (tko je već konobario 6.8.2013. oko 16-17 h).
      Pretpostavljam da je hrana bila preloša zato što je dan prije bio Dan zahvalnosti, pa su se istrošili na neko veliko/-a slavlje/-a i odlučili sljedeći dan gostima dati ostatke (makar je meso bilo suho kao da je pripremljeno tjedan dana, a ne dan, prije), a to nije lijepo😛
      Što se tiče pomfrija. To je bio jedini oblik krumpira koji je ekipica imala (službeno su imali puno toga, ali “nisu imali baš sve”). I što god ti rekla, krumpir nikad, pa tako ni u pomfriju, ne smije biti sirov.
      Preodvratni su i amen.

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s